‘Mond-tot-mondreclame is je beste marketing’

Gastouderschap is geen glamoureuze baan. Je werkt vanuit huis, hebt weinig privéleven en groeikansen en veel mensen in je omgeving zien het nauwelijks als echt werk. Maar met dat laatste is gastouder Dorijn Vos-Korst (30) het niet eens. Ze werkt sinds november 2011 als gastouder en neemt haar vak serieus. In het Veluwse dorp Vaassen biedt ze dagopvang aan vijf tot zes kinderen. Een eigentijdse gastouder over professionaliteit en ambitie.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Waarom ben je gastouder geworden?

‘Ik heb moeten zoeken naar wat bij mij paste. Ik ben begonnen op het Modelyceum. Na een tijdje in de ModeMall van Piet Zoomers te hebben gewerkt, solliciteerde ik op een vacature als intercedente. Een heel commerciële baan, uitzendwerk is snelle business. Ik kreeg steeds minder plezier in mijn werk, zeker nadat de financiële crisis toesloeg in 2008. Toen ik zwanger raakte, vroeg een collega: “Is gastouderschap niet iets voor jou?” Dat was de start. Het voelde alsof het laatste puzzelstukje op zijn plaats viel. Ik wil tot mijn tachtigste met kinderen werken.’

Wat doe

0
36

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.