Kinkhoest: wel of niet vaccineren?

En weer laait er een discussie op rond inentingen in de kinderopvang. Pedagogisch medewerkers die met de allerkleinste kinderen werken zouden ingeënt moeten worden tegen kinkhoest. Niet zozeer voor zichzelf, maar om de baby’s te beschermen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

‘Geen vaccinatie tegen kinkhoest? Kun je daar überhaupt op tegen zijn?’ Wim Bosch, bestuursvoorzitter bij Travers/Doomijn, reageert verbaasd op de vraag of hij een voorof tegenstander is van een mogelijke vaccinatieplicht voor pedagogisch medewerkers. ‘Natuurlijk ben ik voorstander, de veiligheid van de kinderen staat voorop.’ De discussie over een verplichte inenting laait weer op nu de Gezondheidsraad een advies neergelegd heeft bij de minister, waarin staat dat werknemers die in direct contact staan met kinderen tussen de nul en zes maanden, een kinkhoestvaccinatie moeten krijgen. Reacties op Facebook en op de website Kinderopvang Totaal laten zien dat de meningen nogal

0
73

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 10x per jaar een print exemplaar van Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Kinderopvang magazine.

Heb je een Management Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heb je al een Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.