Het belang van een visie op media

Begin dit jaar werd door de internationale samenwerkingsorganisatie ELIANT een oproep gedaan om media uit de kinderopvang te weren. Te veel gebruik van media op jonge leeftijd kan de breinontwikkeling schaden. Wat moet je als kinderopvang met zo’n oproep?

Inderdaad, kinderen moeten op jonge leeftijd niet te veel worden blootgesteld aan (digitale!) media. Maar beschermen we kinderen tegen media door ze op de kinderopvang ervan af te schermen? Kinderen komen op jonge leeftijd al in aanraking met media: thuis, bij vriendjes, op straat. Je kunt ze hooguit leren er op een bewuste manier mee om te gaan. Geef ze het goede voorbeeld en besteed van

0
55

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in