Eis GGD GHOR mist wettelijke grondslag

De branche heeft gelijk met haar protest tegen de interpretatie van de 3 uursregeling door GGD GHOR en moet voet bij stuk houden. De Wet IKK is de wet. Niet de Memorie van Toelichting bij de lagere regelgeving, het Besluit kwaliteit kinderopvang. Dat zegt Patricia Huisman, wetenschapper en het gezicht achter het Kinderopvangkanaal.nl.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
iStock

De Wet IKK geeft ondernemers meer ruimte voor kwaliteit, dus maatwerk in het afwijken van de voorgeschreven bkr. Voorheen schreef de overheid ruime tijdblokken voor waarbinnen de ondernemer per dag zelf beoordeelde op welke concrete momenten hij feitelijk wilde afwijken, met een maximum van drie uur. Maar nu mogen de ondernemers ook zelf de tijdblokken bepalen.

Juridische grondslag

Artikel 3. lid 3:a van het Besluit kwaliteit kinderopvang schrijft voor dat de houder (ondernemer) een concrete beschrijving geeft van de tijden waarop hij wil kunnen afwijken van de bkr. In de Memorie van Toelichting (MvT) bij de Wet IKK staat op

0
247

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.