Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Biodiversiteit… ook bij kinderen?

In de eerste helft van het jaar is de variatie in de bermen en langs de slootkant overweldigend. Elk jaar ontrolt zich een feestelijk kleurenpalet aan madeliefjes, paarden- en boterbloemen, klaprozen als rode druppels en met de blauwe waas van de ereprijs. Het fluitenkruid langs de slootkant lijkt wel Brussels kant en het felle geel van het koolzaad kleurt mee met de lichtinval van de zon. Een soortenrijkdom waar wij zuinig op moeten zijn.
Jeanette van der Meulen is sinds 2004 pionier in de ontwikkeling van natuurlijk spelen. Dit startte bij haar zoals elke innovatie met verwondering: waarom staan in vredesnaam alle bomen en struiken buiten de hekken? Van hieruit is zij samen met personeel, ouders en kinderen op pad gegaan en ontwikkelde een heel eigen aanpak in zowel inrichting als gebruik van natuurlijke speelplekken in de kinderopvang. Haar drive is de verbinding tussen kinderen en natuur spelenderwijs weer in elkaar te vlechten. Zij is als bestuurslid acht jaar betrokken geweest bij Springzaad en biedt haar expertise op dit moment aan als zzp'er in losse projecten.
En
Premium

Wil je onbeperkt toegang tot de Kinderopvang magazine artikelen?

De Management Kinderopvang magazine artikelen zijn exclusief voor onze Management Kinderopvang-abonnees. Deze abonnees ontvangen 7x per jaar een print exemplaar van Management Kinderopvang magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Management Kinderopvang magazine.

Heb je een Kinderopvang abonnement en wil je ook alle Management Kinderopvang magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een combinatie abonnement.

Heeft u al een Management Kinderopvang abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.