Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Louise Gunning benoemd tot voorzitter UvA en HvA

Louise Gunning benoemd tot voorzitter UvA en HvA

Louise Gunning, in de kinderopvangsector vooral bekend vanwege haar rapport over de Amsterdamse zedenzaak, is benoemd tot voorzitter van het College van Bestuur van de Hogeschool van Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam.

Gezondheidsraad
Gunning is nu werkzaam als voorzitter van de Gezondheidsraad en als universiteitshoogleraar Gezondheid en Maatschappij aan de UvA. Zij is een ervaren bestuurder en kent de UvA goed. Eerder was ze voorzitter van de Raad van Bestuur van het AMC-UvA en decaan van de Faculteit der Geneeskunde van de UvA.

Officier in de Orde van Oranje-Nassau
Gunning (1951) promoveerde aan de Erasmus Universiteit. Als onderzoeker was zij verbonden aan de Universiteit van Leuven en aan de Erasmus Universiteit. Ook werkte Gunning als beleidsmedewerker bij het Ministerie van VWS. Gunning is sinds 1 september 2010 voorzitter van de Gezondheidsraad, het onafhankelijk wetenschappelijk adviesorgaan van de regering en het parlement. Daarnaast is zij universiteitshoogleraar Gezondheid en Maatschappij aan de UvA. In 2010 werd zij bij haar afscheid van het AMC geridderd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Foto: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.