Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Lex Staal vertrekt bij Brancheorganisatie Kinderopvang

Lex Staal vertrekt na vijf jaar als directeur bij Brancheorganisatie Kinderopvang. Hij wordt de nieuwe directeur van de MOgroep, de brancheorganisatie voor Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening/Sociaal Werk.
Lex Staal
Foto: Brancheorganisatie KO

Staal begint per 1 april bij de MOgroep. Er is nog geen opvolger bij de Brancheorganisatie Kinderopvang. De komende periode wordt zijn functie ad interim ingevuld, totdat er een vaste directeur is gevonden zo laat de brancheorganisatie weten.

Turbulent
Staal omschrijft zijn tijd bij de Brancheorganisatie Kinderopvang als ‘turbulent’. ‘De sector heeft het zwaar, wat ook zijn weerslag heeft op onze organisatie.’ Hij zegt samen met zijn team ook mooie resultaten te hebben geboekt en verwacht dat de sector weer een positieve toekomst te wachten staat. ‘Dankzij het terugdraaien van de 650 miljoen euro aan bezuinigingen op de kinderopvangtoeslag en met een stevig inhoudelijk advies over kindvoorzieningen door de SER.

Sociaal werk
Bij de MOgroep volgt Staal Aly van Beek op. Over zijn nieuwe functie zegt hij: ‘Ik vind dat het sociaal werk meer waardering verdient. Daar wil ik, samen met het bestuur en het bureau uiteraard, voor gaan zorgen.’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.