Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Lex Staal nieuwe directeur Brancheorganisatie

Lex Staal nieuwe directeur Brancheorganisatie

Lex Staal (47) is de nieuwe directeur van de Brancheorganisatie Kinderopvang. Vandaag al gaat hij van start in zijn nieuwe functie. Staal is vooral actief geweest in organisaties in de zorg zoals brancheorganisatie Actiz, Osira Amstelkring en brancheorganisatie Vilans.

Marketing en communicatie
Brancheorganisatie heeft in Lex Staal een directeur gevonden die geboeid is door organisaties met een maatschappelijk belang. Hij ziet het als een uitdaging marketing en communicatie in te zetten om zo goed mogelijk aan te sluiten op wat de klanten en de samenleving vragen.

Kostenpost
De nieuwe directeur verbaast zich over de manier waarop in Nederland tegen kinderopvang aangekeken wordt: ‘Het lijkt steeds over een grote kostenpost te gaan. En dat terwijl we een kenniseconomie met innovatieve potentie willen zijn. Dat kan alleen als je alle mensen die dat willen in staat stelt om te werken. Dus is kinderopvang nodig die kwalitatief het hoogste niveau is. Dat vraagt om een investering; de kosten gaan voor de baten uit. Kinderopvang in Nederland is een gezonde en belangrijke branche waarin veel mensen met plezier werken en een goed product leveren.’

1 REACTIE

  1. Er moet flink bezuinigd worden waar dat kan, door iedereen en natuurlijk ook in de kinderopvang. En gelukkig kan er ook bezuinigd worden: door de branche op haar maatschappelijke verantwoordelijkheid te wijzen. Stoppen van voorbereidingsuren als opvanguren te declareren, een grotere diversiteit aan contractvormen aanbieden zodat de ouder geen onnodige uren hoeft af te nemen en die te declareren bij de overheid.
    Het ministerie denkt over kinderopvang behalve als kostenpost ook heus wel na over de inhoud.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.