Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Levering gegevens aan Belastingdienst werkt: ouders krijgen minder kinderopvangtoeslag

Om het systeem van de kinderopvangtoeslag te verbeteren, geven kinderopvangorganisaties al geruime tijd opvanggegevens van ouders door aan de Belastingdienst. Deze gegevens worden gebruikt voor een dubbelcheck van de kinderopvangtoeslag die ouders ontvangen. Zo kun je voorkomen dat ze later veel toeslag moeten terugbetalen. Deze dubbelcheck blijkt al de nodige resultaten te hebben opgeleverd.
© kupicoo / Getty Images / iStock

Van januari tot en met mei 2021 hebben ruim 12.000 ouders een brief of een bericht in de Kinderopvangtoeslag-app ontvangen. Ruim 2.600 ouders hebben na ontvangst van het bericht het jaarbedrag van de kinderopvangtoeslag voor gemiddeld € 977 naar beneden bijgesteld. Op dit moment levert 80-85 procent van de kinderopvangorganisaties maandelijks gegevens aan. Dit wordt waarschijnlijk vanaf januari 2022 verplicht.

Persoonlijke begeleiding

Een ander onderdeel van het Verbetertraject kinderopvangtoeslag is dat bepaalde ouders persoonlijke begeleiding krijgen van de Belastingdienst bij het aanvragen van toeslag of het doorgeven van wijzigingen. Tot 1 juni zijn 285 ouders persoonlijk begeleid of nemen ze deel aan een langdurig traject van persoonlijke begeleiding. Voor 79 ouders is naar aanleiding van de persoonlijke begeleiding de kinderopvangtoeslag naar beneden bijgesteld, met gemiddeld € 4.960 per jaar. Voor 44 ouders is de toeslag omhoog bijgesteld met gemiddeld € 2.517 per jaar.

Meer informatie vind je hier.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.