Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Let op! Coronamaatregelen: wijziging RIVM-richtlijn zwangere medewerkers

Het protocol Kinderopvang & COVID-19 is sinds eind april (voorlopig) opgeheven. Wel bleef het advies om zwangere medewerkers in de kinderopvang vanaf 28 weken vervangende werkzaamheden uit te laten voeren waarbij het lukt om 1,5 meter afstand van anderen te houden. Goed nieuws: ook deze richtlijn vervalt nu.
zwanger
Beeld: Pixabay / Fotorech

Het RIVM heeft laten weten dat de bijlage Zwangerschap, werk en COVID-19 is aangepast naar aanleiding van een herziening van de maatregelen. De belangrijkste wijziging is dat er geen beperkingen meer gelden voor zwangere medewerkers buiten de zorg (waaronder dus kinderopvang en onderwijs) tot aan het zwangerschapsverlof.

Wel staat in het stuk aangegeven dat het vervangend werk voor zwangeren vanaf 28 weken in de kinderopvang mogelijk moet worden heroverwogen, als er sprake is van toenemende besmettingsrisico’s zoals oplopende besmettingscijfer of de komst van een nieuwe variant.

Informatiedocument Kinderopvang & COVID-19

Bovenstaande betekent een wijziging in het Informatiedocument Kinderopvang & COVID-19 (vervanger van het protocol KO) en een versoepeling van de maatregelen die gelden voor zwangere medewerkers in (o.a.) de kinderopvang. Op dit moment is het informatiedocument nog niet aangepast, maar dit zal naar alle waarschijnlijkheid zo snel mogelijk gebeuren.

Het protocol Kinderopvang & COVID-19 is voorlopig opgeheven. Voor de kinderopvang gelden geen specifieke coronamaatregelen meer, nu het kabinet het grootste deel van de coronamaatregelen heeft losgelaten. Mocht het virus weer oplaaien, dan kan het protocol weer geactiveerd worden. Lees hier meer >>

Bronnen: Rijksoverheid, BK, BMK

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.