Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Leren leuk, laagdrempelig en effectief maken? Zo doe je dat in de kinderopvang

Saaie lesstof, verplichte trainingen, vervangers regelen voor je diensten en filerijden naar je training? Dat beeld van leren mag wat betreft Danielle Schepers van opleider WerkendLeren wel anders. Ze vertelt hoe leren leuk, laagdrempelig en effectief kan zijn voor iedere organisatie in de kinderopvang.

Veel pedagogisch specialisten merken het zodra ze na hun opleiding aan het werk gaan: in de praktijk begint het leren eigenlijk pas echt. Danielle Schepers studeerde als onderwijskundige en werkt nu als strategisch manager bij WerkendLeren. Ze helpt organisaties binnen de kinderopvang om hun medewerkers verder te ontwikkelen.

WerkendLeren heeft een strategische aanpak die organisaties helpt om leren en ontwikkelen effectief in te zetten. Danielle merkt op: veel organisaties willen opleiden en trainen inzetten en vinden het ook belangrijk. Maar ze weten niet precies hoe. WerkendLeren helpt hen graag met een strategisch plan en biedt op maat gemaakte opleidingen, trainingen en nu ook een online leerplatform.

Leren mag ook leuk zijn

Het lijkt een open deur, maar organisaties vergeten nog weleens om de opleidingsbehoeften op te halen uit hun organisatie. “We zien dat medewerkers die de kans krijgen om trainingen te volgen die ze interessant vinden, zich ook meer betrokken voelen bij de organisatie. Daarnaast is het voor organisaties ook belangrijk om opleidingen af te stemmen op hun organisatiedoelstellingen. Het is een kunst om hier de juiste balans in te vinden.”

Aan de andere kant zijn flexibiliteit en de funfactor van het lesaanbod heel belangrijk. “We zien dat pedagogisch specialisten vaak worden opgeslokt door de hectiek van de dagelijkse praktijk. Soms is het dan fijn als je dan zelf een plek en tijdstip kunt kiezen, om in alle rust en met volle focus modules te volgen. En leren mag ook best leuk zijn; met inspirerende filmpjes, driedimensionale omgevingen en escaperooms”, vertelt Danielle. WerkendLeren biedt dan ook een online leerplatform met modules die aansluiten op verschillende leerstijlen.

“Online leren biedt veel voordelen, maar we geloven ook erg in de kracht van blended leren; een combinatie van online en klassikaal”, vertelt Danielle. “We gaan graag creatief om met de schaarse tijd die pedagogisch professionals hebben. Daarom maken we het mogelijk om trainingen deels via ons online leerplatform en deels in een klaslokaal te volgen. Flexibeler leren kan haast niet”

Leerplatform met jouw look & feel

WerkendLeren biedt een leerplatform die organisaties helemaal kunnen inrichten in hun eigen huisstijl. In de meeste gevallen zullen eindgebruikers niet eens doorhebben dat het een leerplatform van WerkendLeren is. Het is zelfs mogelijk om je eigen content aan te bieden. Bijvoorbeeld een onboarding-programma. Zo weet je zeker dat al je nieuwe medewerkers de informatie ontvangen die zij nodig hebben om aan de slag te kunnen binnen jouw organisatie.

Het leerplatform is effectief en gebruiksvriendelijk. Zodra je bent ingelogd is het meteen duidelijk hoe je de modules volgt. En het is ook nog eens betaalbaar. Zo krijgen je medewerkers via een abonnementsvorm onbeperkt toegang tot het aanbod voor een vaste prijs van tien euro per maand.

Met inmiddels ruim 60 modules, speciaal ontwikkeld voor de kinderopvang, biedt WerkendLeren een uniek aanbod voor de pedagogisch professional van nu en de toekomst!

 

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.