Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Laat kinderen meebeslissen over Kinderombudsman’

De vacature voor Kinderombudsman is openbaar gemaakt. Er wordt voor gepleit om kinderen mee te laten beslissen over de nieuwe ombudsman.
kinderombudsman2.jpg
Er is een petitie gestart om een jeugdvertegenwoordiger in de sollicitatiecommissie te krijgen. - Foto: Free Images

Nationaal Ombudsman Reinier van Zutphen is volgens de vactaure op zoek naar een ‘krachtige persoonlijkheid voor het ambt Kinderombudsman (m/v) die zich met hart en ziel wil inzetten voor de rechten van het kind’. Ook moet de opvolger van Marc Dullaert onder andere ‘een teamspeler zijn, een bruggenbouwer die oog heeft voor de mogelijkheden en kansen, maar ook voor de beperkingen van zijn rol in het bestuurlijke, maatschappelijke en politieke speelveld.’ Daarnaast moet hij of zij een krachtige persoonlijkheid hebben en goed om kunnen gaan met de media. De baan gaat 9.818,34 euro per maand (bruto) opleveren, exclusief vakantie- en eindejaarsuitkering.

Met het uitschrijven van de vacature valt het doek definitief voor Kinderombudsman Marc Dullaert. Lees meer>>

 

Een aantal Nederlandse jongerenorganisaties, waaronder De Augeo Jongerentaskforce – Aanpak van geweld tegen kinderen – en politieke jongerenorganisaties hebben de handen ineen geslagen en pleiten voor een volledig onafhankelijke Kinderombudsman in Nederland. De commotie rondom de Nationale ombudsman laat volgens de jongerenorganisaties zien dat de onafhankelijkheid van de Kinderombudsman sterk in het geding is.

Kinderen meebeslissen

Kinderen moeten kunnen meebeslissen over de nieuwe Kinderombudsman. Dit vindt althans De Kindercorrespondent Tako Rietveld. Hij is daarom samen met de Augeo Jongerentaskforce een petitie gestart om een jeugdvertegenwoordiger in de sollicitatiecommissie te krijgen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.