Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kwaliteitsverbetering Amsterdam nog niet zichtbaar

Het strengere toezicht op de kinderopvang in Amsterdam toont aan dat er nog altijd veel mis is bij kinderopvanglocaties in de hoofdstad. Bij 85 procent van alle kinderopvanglocaties was bij een eerste inspectie vorig jaar iets niet in orde. Bureau Handhaving Kinderopvang (BHK) startte in 2012 930 handhavingstrajecten.
Kwaliteitsverbetering Amsterdam nog niet zichtbaar
Foto: ANP Photo

Amsterdam heeft naar aanleiding van de commissie Gunning aangegeven alleen nog maar goede of zeer goede kinderopvang te tolereren. De stad formuleerde boven op de wettelijke minimumeisen extra kwaliteitseisen. Bovendien worden de resultaten van kinderdagverblijven, bso’s en gastouderbureaus gepubliceerd op Amsterdam.nl voor nog meer transparantie.

Opnieuw in de fout

De helft van de kinderopvangplekken waar tekortkomingen werden vastgesteld, voldeed na een waarschuwing bij een tweede controle nog steeds niet aan alle eisen. In die gevallen werden extra waarschuwingen uitgedeeld en werd het aantal controles opgevoerd. Twee kindercentra zijn in 2012 op last van de gemeente gesloten, omdat bij herhaling ernstige overtredingen werden geconstateerd.

Daadkrachtiger

Verantwoordelijk stadsdeelwethouder in Amsterdam Zuid Simone Kukenheim is desondanks enthousiast over de resultaten van het BHK, dat begin 2012 werd opgericht. ‘De handhaving is professioneler, sneller en daadkrachtiger. Met de maatregelen die we nu nemen, kunnen we kinderopvangorganisaties die onder de maat presteren harder aanpakken.’
Lees hier meer over de plannen van Amsterdam om de kwaliteit in de kinderopvang te verbeteren.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.