Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Kom mee Kees’ krijgt Leespluim juni 2021

Het kinderboek 'Kom mee Kees' van Loes Riphagen heeft de Sardes Leespluim voor de maand juni gewonnen. 'De tekengrapjes, de warmte en spanning van het verhaal en de actie van Kees bieden talloze gespreksmogelijkheden met peuters en kleuters,' aldus de jury.

‘Ook al roept papa ‘opschieten Kees’, ‘kom mee Kees’, het schiet niet op. Gefascineerd staart Kees onder water naar de luchtbellen bij het oversteken van de sloot. Voordat Papa hem kan waarschuwen voor het gevaar wordt hij zelf opgehapt door de snoek die op de loer lag. Kees schrikt zich een hoedje maar heeft gelukkig zijn krokodillentak meegenomen en steekt die zonder aarzelen in de snoek. Met een grote boer vliegt papa de bek weer uit.’

De Sardes Leespluim is een bekroning van kwalitatief goede en veelzijdig bruikbare boeken voor jonge kinderen (0-6 jaar). Die maandelijks, door een onafhankelijke jury, aan een recent uitgebracht kinderboek toegekend wordt.

Bekijk het complete juryrapport en de activiteiten bij dit boek die ontwikkeld zijn door Kees Broekhof.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.