Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

KNGO: Gastouders zijn superhelden

Kennisnetwerk Gastouderopvang (KNGO) grijpt de Dag van de Pm’er/Gastouder aan om het imago van gastouders te verbeteren. Met het thema ‘superhelden’ organiseert KNGO allerlei weggeefacties. WijZ! Magazine, een vaktijdschrift voor de gastouderopvang, staat ook in het teken van superhelden.
KNGO superhelden.jpg
KNGO verzamelt ingestuurde video's van gastouders en zendt die uit in een speciaal Superhelden-Journaal. - Foto: Fotolia

Volgens KNGO heeft de gastouderopvang nog altijd te maken met een imagoprobleem. Ze verwijst naar het rapport van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) over het gebruik van kinderopvang in Nederland. In dat onderzoek vielen alleen de peuterspeelzaal, dagopvang en bso onder ‘formele kinderopvang’. Gastouderopvang werd onder het kopje ‘overige kinderopvang’ gezet. KNGO merkt dat dergelijke verklaringen zorgen voor frustratie bij gastouders die aan alle eisen voor de Wet Kinderopvang voldoen.

Superhelden-journaal

De Dag van de Pm’er/Gastouder vindt dit jaar plaats op donderdag 15 september. Die dag wordt aangegrepen om het positieve imago van gastouders breed uit te meten. Gastouders kunnen een raamposter bestellen met als kreet ‘Gastouders zijn Superhelden’. KNGO roept gastouders op om een video in te sturen van dagelijkse ‘heldendaden’. Dat kan van alles zijn dat gastouders doen om zich kwalitatief te onderscheiden. De ingezonden video’s zijn te zien in een speciaal online KNGO Superhelden-Journaal. Bekijk hier een voorbeeld:

Prijzen winnen

Gastouders die meedoen aan deze actie, maken kans op prijzen. Hiervoor moet zij twee dingen doen: de raamposter downloaden en goed zichtbaar ophangen en een filmpje insturen voor het superheldenjournaal. De hoofdprijs is een straatfeest op de Dag van de Gastouder (15 september), compleet georganiseerd door KNGO. Gastouders mogen hiervoor hun gastkinderen en omwonende kinderen uitnodigen. Ook worden er spel-, speel- en leespakketten weggegeven en een batmobiel loopauto.

Het verschil maken

WijZ! Magazine, een vakblad voor gastouders en gastouderbureaus, staat helemaal in het teken van superhelden. KNGO noemt gastouders superhelden:  ‘Ze zijn ondernemers met een wellicht onopvallend beroep voor anderen, veelal achter gesloten deuren. Maar gastouders zijn dagelijks bezig met taken die het verschil maken. Zij maken het verschil in kinderlevens, maar ook het verschil in het leven van werkende ouders.’

Gastouders en gastouderbureaus worden opgeroepen om op zaterdag 8 oktober mee te doen aan een landelijke open huizen dag. Initiatiefnemer van deze dag is gastouderbureau 4Kids. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.