Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderopvangorganisaties willen tegelijk met scholen open

De kinderopvang staat klaar om open te gaan en weer opvang aan alle kinderen te bieden. Dat melden BK, BMK en BOink. Afstemming met de openstelling van scholen is dan wel van cruciaal belang.
AdobeStock

De adviezen van het RIVM zijn bij het heropenen van de kinderopvang leidend, aldus BK, BMK en BOink. De brancheorganisaties roepen premier Rutte op om teneinde een valse start te voorkomen de kinderopvang in staat te stellen haar vitale functie te kunnen waarmaken.

Risico’s op besmetting

Net als het primair onderwijs werkt de kinderopvang met kinderen tot en met 12 jaar en lopen kinderen en medewerkers dezelfde risico’s op besmetting. De kinderopvang stelt daarom voor om na de meivakantie beide sectoren gelijktijdig open te laten gaan. Ook moet duidelijk worden of de kinderopvang nog steeds noodopvang in de avonduren, nachten en weekenden moet bieden.

Gezien de gelijke risico’s voor beide beroepsgroepen gaan de brancheorganisaties ervan uit dat het uitbreiden van de testmogelijkheden ook voor de medewerkers in de kinderopvang geldt.

Wil je meer lezen? 

Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief en ontvang twee keer per week de beste artikelen en het laatste nieuws in je mailbox. Zo mis je niets meer!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.