Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderopvangorganisatie biedt betaald vaderschapsverlof

Frida Noordzij
Kinderopvang Humanitas voert, evenals ING, betaald vaderschapsverlof in voor vaders en niet-biologische moeders. Dat meldt de organisatie in een persbericht.
betaald-vaderschapsverlof-Fotolia.jpg
De kinderopvangorganisatie laat weten niet te wachten op een kabinetsbesluit over een wettelijk recht op vaderschapsverlof. - Foto: Fotolia

‘In de ogen van onze organisatie is het niet meer van deze tijd om alleen moeders betaald verlof te bieden’, zegt Sacha Ausems, voorzitter Raad van Bestuur van Kinderopvang Humanitas.

Niet langer wachten

De kinderopvangorganisatie laat weten niet te wachten op een kabinetsbesluit over een wettelijk recht op vaderschapsverlof. ‘Vaders en niet-biologische moeders moeten de mogelijkheid hebben om vanaf het begin een stevige band met hun kind op te bouwen en een rol te hebben in de ontwikkeling van het kind.’ Het plan is om vier weken tot een maand betaald verlof op te nemen in de cao. Na overleg met de ondernemingsraad wordt dit plan concreet vastgelegd.

ING

Ook de Nederlandse bank ING liet deze week weten een maand betaald vaderschapsverlof in te voeren. De bank is daarmee de eerste grote Nederlandse onderneming die zijn mannelijke werknemers langdurig verlof gunt, schrijft het NRC. Hoewel er gesproken wordt over vaderschapsverlof, laat de ING weten dat het zorgverlof geldt voor ‘mensen die zorgtaken voor het kind op zich gaan nemen als een ouder’, waaronder ook een niet-biologische vader of niet-biologische moeder.

‘Ons land loopt hopeloos achter en bungelt ongeveer onderaan in Europa met bijvoorbeeld vaderschapsverlof en betaald ouderschapsverlof’, stelt Zakaria Boufangacha van FNV. Daarom wil de FNV dat de Tweede Kamer de voorstellen van de Europese Commissie voor een beter evenwicht van werk en privéleven steunt. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.