Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Kinderopvangorganisaties krijgen boek Lerenderwijs cadeau

Bureau Kwaliteit Kinderopvang geeft deze maand het boek Lerenderwijs aan alle organisaties met kinderdagverblijven en bso’s in Nederland cadeau. Dit boek is onderdeel van de reeks Pedagogisch kaders. Lerenderwijs bevat aandachtspunten en tips voor het werken aan pedagogische kwaliteit in een lerende organisatie.
Kinderopvangorganisaties krijgen boek Lerenderwijs cadeau
Foto: ANP XTRA

Waar moet je op letten? Wat doe je wel, wat kun je beter niet doen? Lerenderwijs geeft een handreiking hoe je een lerende organisatie wordt. Daarnaast lees je hoe je pedagogische kwaliteit in een organisatie kunt vergroten, een open en veilige cultuur kunt creëren en hoe je goed kunt samenwerken met ouders.

Pilot

Het boek bevat elf bouwstenen voor een lerende organisatie in de kinderopvang. Met deze bouwstenen bouw je op je eigen manier aan zo’n organisatie. De kennis, ervaringen en verhalen van elf kinderopvangorganisaties zijn gebruikt om tot aandachtspunten en tips te komen. Deze organisaties besteedden in de pilot ‘Lerende organisaties in de kinderopvang’ van BKK aan werken aan pedagogische kwaliteit, en aan leren en ontwikkelen.

Lerenderwijs. Samen werken aan pedagogische kwaliteit in de kinderopvang verschijnt eind juni bij Reed Business Education. Het boek is geschreven door Marije Boonstra en IJsbrand Jepma. Lerenderwijs is ook te bestellen bij Reed Business of te downloaden.

Lerende organisaties

BKK heeft kwaliteitsverbetering in de kinderopvang als doel. Het bureau wil van kinderopvangorganisaties lerende organisaties maken. Volgens BKK is een lerende organisatie beter in staat om in te spelen op veranderingen.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.