Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderopvang werkt samen met verzekeraar aan meer beweging

Zorgverzekeraar Menzis en de Groningse Stichting Kinderopvang Stad Groningen (SKSG) gaan samenwerken om kinderen meer in beweging te krijgen.
Bij het ondertekenen van de samenwerking werden er vijftig startbewijzen van de 4 Mijl van Groningen uitgedeeld aan kinderen en ouders van SKSG.
Bij het ondertekenen van de samenwerking werden er vijftig startbewijzen van de 4 Mijl van Groningen uitgedeeld aan kinderen en ouders van SKSG. - Foto: Menzis

Beide partijen hechten veel waarde aan actief buiten spelen. Menzis en SKSG tekenden donderdag een convenant waarin de samenwerking bekrachtigd werd. Tijdens dit officiële moment werden er 50 startbewijzen van de 4 Mijl van Groningen uitgedeeld aan kinderen en ouders van SKSG. Menzis heeft, als hoofdsponsor van de 4 Mijl, deze startbewijzen beschikbaar gesteld. In september volgt een loopclinic voor de deelnemers, verzorgd door een reeds bestaande samenwerkingspartner van zowel Menzis als SKSG: FC Groningen.

Bso Battle

Naast deelname aan de 4 Mijl staan er voor de SKSG kinderen dit jaar nog andere gezamenlijke initiatieven op de planning, waaronder een bso Battle. Deze interactieve quiz over gezonde voeding en beweging voor de kinderen van de buitenschoolse opvang, is gebaseerd op het project ‘Gezond Scoren’ van FC Groningen. In het najaar volgt nog een alternatief loopevenement; de Groene 4 Mijl voor SKSG kinderen in Groningen, eveneens gefaciliteerd door Menzis. Hiervoor wordt een parcours uitgezet in de natuur, waarbij ook de boswachters van Staatbosbeheer een prominente rol zullen gaan spelen.

Bewegen op de bso

‘Het unieke van deze samenwerking is de synergie die er ontstaat. Oftewel het feit dat we het aanbod van beweeg- en gezondheidsactiviteiten voor kinderen in de regio Groningen bundelen voor kinderen op de bso’, aldus Marcel Hofstede, manager Sponsoring van Menzis. Enno van der Werff, algemeen directeur SKSG voegt daar aan toe: ‘We weten allemaal dat bewegen en gezond eten belangrijk is. Maar de praktijk leert dat dit met een jong gezin nog knap lastig kan zijn. De samenwerking levert twee grote voordelen op: gezondheidswinst voor de deelnemende kinderen en tijdwinst en gemak voor ouders en gezinnen.’

In sommige bso’s speelt sport een grote rol bij de activiteiten. Zoals bij Sport bso De Thuisclub:
Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.