Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderopvang Wageningen kiest voor zonne-energie

In de aanwezigheid van de kinderen van kindercentrum Kievitsnest en wethouder Lara de Brito werden 18 zonnepanelen feestelijk in gebruik genomen. De zonnepanelen zijn geïnstalleerd op het dak van het kindercentrum aan de Kievitsweide en zullen naar verwachting 4.000 kWh per jaar gaan opwekken. Hiermee is kindercentrum Kievitsnest de tweede kinderopvanglocatie in de gemeente Wageningen die zonnepanelen op het dak laat plaatsen, na kindercentrum het Klokhuis in Noordwest afgelopen jaar.
Kinderopvang Wageningen kiest voor zonne-energie

‘Zonne-energie is de energiebron van de toekomst. Ik vind het geweldig dat Kinderopvang Wageningen kiest voor deze vorm van duurzame energie. Kinderen van het Kievitsnest komen op deze manier van jongs af aan in aanraking  met zonne-energie. Dat is des te mooier als je bedenkt dat deze kinderen onze toekomst zijn’, aldus Lara de Brito, wethouder klimaatbeleid van de gemeente Wageningen.

Educatief programma

De zonnepanelen op het Kievitsnest gaan naar verwachting 4.000 kWh per jaar opwekken en voorzien daarmee in 60 tot 70% van het elektriciteitsverbruik van het kindercentrum.  ‘Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van onze missie en strategie. Met de zonnepanelen wekken wij een groot deel van ons stroomverbruik op het Kievitsnest schoon en duurzaam op’, licht Onno Bakker, directeur Kinderopvang Wageningen, toe. ‘Omdat er continue monitoring (internet/Wifi) van de zonnepanelen mogelijk is, gaan we voor de BSO-kinderen een educatief programma ontwikkelen om zichtbaar te maken, wat we met deze zonnepanelen voor ons milieu en onze latere generaties doen.’

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.