Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderopvang Groningen sluit deal met Infoversum

Het Infoversum in Groningen heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Stichting Kinderopvang Stad Groningen (SKSG). De kinderen mogen goedkoper naar leerzame 3D-films en de kinderopvang geeft pedagogische ondersteuning.
<p>In de koepel worden leerzame films geprojecteerd.</p>
In de koepel worden leerzame films geprojecteerd. - Foto: ANP

Het Infoversum is de eerste digitale 3D-filmzaal van Nederland. In de koepel, met een doorsnede van 24 meter, worden films geprojecteerd over onder meer: Hoe werkt ons brein? Waarom dijt ons heelal steeds sneller uit? Hoe zagen vliegende dino’s er miljoenen jaren geleden uit? Waar komt ons aardgas vandaan?

Ondersteuning

Het Infoversum hoopt dankzij de overeenkomst vooral veel kinderen en hun ouders te bereiken. SKSG heeft 70 aangesloten centra waarvoor aparte groepstarieven gelden. Ook kunnen de ouders een speciale voordeelpas krijgen. Het bioscoop kan op haar beurt een beroep doen op materiaal en pedagogische ondersteuning van de kinderopvang wanneer ze in schoolvakanties kinderactiviteiten organiseert.

Kinderen die binnen hun eigen kinderdagverblijf gaan wennen op een andere groep, worden bij beide groepen meegeteld. De beroepskracht-kindratio moet op beide groepen in orde zijn, anders volgt er een boete. Dit oordeelt de rechtbank Oost-Brabant. De uitspraak zorgt voor verwarring.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.