Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderopvang groeit onverminderd door

Kinderopvang groeit onverminderd door

Ondanks alle wijzigingen en voorstellen voor veranderingen van het kinderopvangstelsel groeit de sector onverminderd door. Regioplan telde in opdracht van Netwerkbureau Kinderopvang 2650 kinderopvangorganisaties die in december 2009 actief waren. Dat betekent een stijging van 13 procent ten opzichte van het jaar ervoor.

Groei van het aantal kindplaatsen
Zowel gastouderopvang als hele dagopvang/buitenschoolseopvang steeg met 12 procent. het aantal locaties steeg in een jaar tijd aanzienlijk: dagopvang van 3840 in 2008 naar 4393 in 2009. dagovang van 4691 naar 5393 locaties. Dat komt neer op in totaal 352.455 kindplaatsen. Vooral het aantal kindplaatsen in de buitenschoolse opvang groeide opvallend, met maar liefst 97 procent.

Stijging in kleine gemeenten
In Den Haag en Amsterdam zijn per honderd kinderen de meeste kindplaatsen. Dat was een jaar geleden ook al zo. De grootste groei van het aantal kindplaatsen is het grootst in gemeenten met minder dan tienduizend inwoners.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.