Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderen krijgen les in hondengedrag

kinderen

Als je de kinderen vanaf 12 mei opvallend veel over honden hoort praten dan kan het zijn dat ze één van de tienduizend kinderen zijn die een lesje in hondengedrag krijgen aangeboden op de basisschool. Dit in het kader van de Week van het huisdier dat van 12 tot en met 20 mei plaatsvindt.

Snuffelcolleges
Jaarlijks worden zo’n 150.000 mensen gebeten door een hond, een derde van die mensen raakt gewond. Om dit cijfer flink omlaag te krijgen, organiseert de Sophia Vereniging tot bescherming van dieren zogenoemde Sophia Snuffelcolleges. Ongeveer 10.000 basisscholieren worden daarbij op jonge leeftijd vertrouwd gemaakt met de omgang met honden.

Hondengedrag
Omdat jonge kinderen vaak niet vertrouwd zijn met honden, lopen zij een verhoogd risico om te worden gebeten door een hond. Dit risico neemt volgens het Landelijk Informatiecentrum Gezelschapsdieren met 86 procent af als kinderen weten hoe zij het gedrag van honden moeten interpreteren. Daarom leren scholieren van groep 1 tot 4 leren tijdens de Snuffelcolleges hoe zij honden op een veilige manier kunnen benaderen. Zo’n honderd vrijwilligers van de vereniging bezoeken tijdens de Week van het Huisdier verschillende basisscholen in heel Nederland.

Bron: ANP
Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.