Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderen drinken water uit eigen tappunt

Frida Noordzij
De kinderen van Landstede Kinderopvang Ommen en Doomijn Kinderopvang uit Lemele hebben hun eigen watertappunt, na het winnen van de Gewoon Gezond waterchallenge.
csm_Drinkwaterautomaat_Landstede_Kinderopvang_Ommen.jpg
'Alleen die knopjes zijn natuurlijk al reuze interessant.' - Foto: Landstede Kinderopvang Ommen

De watertappunten zijn al volop in gebruik, meldt gemeente Hardenberg. Onder het motto ‘Gewoon Gezond’ zetten de gemeenten Ommen en Hardenberg zich in voor een gezonde jeugd in een gezonde omgeving. Het stimuleren van water drinken is één van de speerpunten.

Verrassing

Eind maart werden beide kinderopvangcentra verrast met de prijs. Alle kinderen kregen een bidon, die ze zelf kunnen vullen met water uit het tappunt. Het water drinken is opgenomen in het beleid en de medewerkers stimuleren de kinderen om water te gaan drinken.

Zelf getapt

Beide locaties geven hun mening. Landstede Kinderopvang Ommen:De kinderen vinden het leuk om zelf water te tappen, de kinderen mogen dan zelf kiezen welk knopje ze willen gebruiken. Alleen die knopjes zijn natuurlijk al reuze interessant. Doordat ze zelf mogen tappen is het water ook veel ‘lekkerder’.’ Doomijn Kinderopvang Lemele: ‘Het watertappunt valt zeer goed in de smaak! Wat is er lekkerder dan een ‘zelf getapt’ glaasje water? We merken dat de kinderen nu ook meer drinken, altijd goed dus.’

Ook in Friesland worden er initatieven genomen om kinderen gezond te krijgen en te houden. Naar schatting 17.000 Friese kinderen zijn bereikt met de Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) aanpak. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.