Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kinderboekenweek begonnen

Kinderboekenweek begonnen

De 56e editie van de Kinderboekenweek is begonnen. Het thema is dit jaar: De Grote TekenTentoonstelling- beeldtaal in kinderboeken. De week werd geopend met het uitreiken van de Gouden Griffel, de jaarlijkse prijs voor het mooiste oorspronkelijk Nederlandstalige boek. Het boek “Voordat jij er was” van Daan Remmerts de Vries won.

Trefzeker, origineel en creatief
De jury roemde het boek dat gaat over het scheppingsverhaal om de ’trefzekere stijl, de zwierige en subtiele illustraties en de onnadrukkelijke filosofische laag waarmee een originele en creatieve twist wordt gegeven aan één van de oudste verhalen ter wereld.’ Het boek is geschreven voor kinderen vanaf 6 jaar.

Leuke activiteiten te doen!
Uiteraard hoort bij de Kinderboekenweek ook het Kinderboekenweekgeschenk, het boek Mees Kees- In de gloria geschreven door Mirjam Oldenhave. Er vinden allerlei activiteiten plaats rondom de themaweek, zoals de tentoonstelling Penselen in het Rijksmuseum en in het hele land workshops, meet & greets met bekende kinderboekenschrijvers en speciale theatervoorstellingen en tentoonstellingen. Bekijk hier een overzicht bij jou in de buurt >>
De Kinderboekenweek duurt nog tot en met 16 oktober.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.