Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kenniscentrum Ruimte voor Kinderopvang in de maak

Kenniscentrum Ruimte voor Kinderopvang in de maak

Nu per 1 januari de subsidie aan het Servicecentrum scholenbouw (SCS) afloopt, zijn PO-Raad, VO-Raad, VNG en Waarborgfonds Kinderopvang bezig met een doorstart in een nieuw kenniscentrum: Kenniscentrum Ruimte voor Onderwijs en Kinderopvang. Later dit jaar wordt duidelijk of dit kenniscentrum financieel haalbaar zal zijn.

Samenwerking met onderwijs
Ondernemers in de kinderopvang en in het onderwijs die huisvesting of andere faciliteiten met elkaar delen zouden zich in de toekomst tot het kenniscentrum kunnen richten met vragen over bijvoorbeeld binnenklimaat, duurzaam bouwen en exploitatie en beheer. Vragen waar ondernemers in de kinderopvang nu al ook terecht kunnen bij het Waarborgfonds, maar nog niet in combinatie met onderwijs. Het kenniscentrum biedt dan ook een uitgelezen mogelijkheid om verdergaande samenwerking tussen kinderopvang, peuterspeelzaalwerk en primair onderwijs te versnellen.

Verwachting
Het is de bedoeling dat de komende periode te taken en activiteiten en financiële haalbaarheid van het beoogde kenniscentrum verder worden uitgewerkt. Het kenniscentrum is afhankelijk van subsidie. In het najaar wordt duidelijk of het kenniscentrum er ook daadwerkelijk komt.

Foto: Stock.XCHNG

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.