Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

KC Warande: een inspirerend voorbeeld in Lelystad

Kindcentrum Warande is een mooi voorbeeld van een IKC. Met vallen en opstaan uitzoeken wat het beste werkt. Gewoon maar doen en dan kijken hoe je het regelt. Een zoektocht met mooie uitkomsten en inspiratie voor anderen. Marike Vroom ging op bezoek.

Bijna vierhonderd kinderen lopen er dagelijks rond in het mooie gebouw. Je ziet er geen standaard klaslokalen maar open ruimtes met tafeltjes in groepjes. De peuters van de 3+-groep bevinden zich in het verlengde van de kleutergroep, zodat deze kinderen letterlijk een open deur hebben naar de andere groep.

Organisatie

Ook de organisatie is bijzonder. Er zijn geen pm’ers of leerkrachten; ze heten allemaal medewerkers. Ze zitten bij elkaar in projectgroepjes en doen veel samen. Formeel is de ene medewerker in dienst bij GO! Kinderopvang en de andere bij stichting SchOOL. Maar in de praktijk loopt het door elkaar heen.

Hoofdredacteur van Kinderopvangtotaal Marike Vroom ging er op bezoek en sprak uitgebreid met directeur Hans Faust en de teamleiders kinderopvang en onderwijs. Een reportage in drie delen.

Schrijf je in voor de Zosja-nieuwsbrief
Heb je je al ingeschreven voor de gratis nieuwsbrief van Zosja? Zosja wordt het nieuwe online platform dat je helpt om toe te werken naar een IKC of jouw IKC klaar te maken voor de toekomst. Zosja levert je nieuws, duiding, achtergronden, tools en inspiratie over de wereld van de IKC’s.
Lees meer over Zosja en geef je op voor de gratis nieuwsbrief >>

Marike Vroom werkt al 27 jaar voor de kinderopvangbladen. Begonnen als redacteur voor het blad Kinderopvang, daarna jarenlang als hoofdredacteur van dat blad en ook van Management Kinderopvang, Kinderopvangtotaal.nl én Zosja.nl. Sinds 2023 heeft Sophie van Hogendorp het hoofdredacteurschap overgenomen. Marike blijft betrokken als eindredacteur van Management Kinderopvang. De sector heeft voor eeuwig haar hart gewonnen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.