Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Kamer stelt toch geen maximum aan legesgelden

Er komt geen maximumtarief aan de heffing die gemeenten aan kinderopvangorganisaties kunnen vragen. De motie die de SP heeft ingediend, is deze week in de Tweede Kamer weggestemd.
Er komt geen maximumtarief aan de heffing die gemeenten aan kinderopvangorganisaties kunnen vragen.
Er komt geen maximumtarief aan de heffing die gemeenten aan kinderopvangorganisaties kunnen vragen. - Foto: Pixabay

Gemeenten kunnen jaarlijks een behoorlijke bijdrage vragen voor hun administratieve kosten. Zonder maximum kunnen de bedragen voor kinderopvangorganisaties en gastouders volgend jaar opnieuw hoger uitpakken. In een aantal gemeenten loopt het bedrag op tot 2.000 euro of meer.

Bedreiging

De Brancheorganisatie Kinderopvang vindt de leges een forse financiële drempel voor ondernemers en een bedreiging voor de financiële continuïteit en het aanbod van kinderopvang.

Gastouders

Kinderopvangorganisaties en gastouders moeten zich verplicht inschrijven in het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen. In 2015 vraagt 36 procent van de gemeenten een vergoeding voor deze administratiekosten. Ondanks de klachten over de hoge kosten en de berisping van de minister zijn de bedragen voor 2015 niet gedaald. Integendeel. De Brancheorganisatie Kinderopvang ontdekte dat het afgelopen jaar meer gemeenten leges zijn gaan heffen en de bedragen oplopen.

Bekijk alle gemeenten die leges heffen in een overzicht van Brancheorganisatie Kinderopvang >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.