Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Kabinetsbeleid funest voor kinderen’

Kinderrechtencollectief

Het Kinderrechtencollectief laat in het rapport Kinderrechten in Nederland 2008-2012 weten dat het kabinetsbeleid jongeren in gevaar brengt. Ze doelt hiermee vooral op bezuinigingen op voorzieningen voor kwetsbare kinderen het jongeren. Het rapport is aangeboden aan de Tweede Kamer.

Kwetsbare kinderen de dupe
‘Juist in tijden van bezuinigingen heeft de overheid de plicht te zorgen voor de meest kwetsbare kinderen. Bovendien moet de overheid voorkomen dat deze groepen groter worden’, aldus het Kindercollectief. De organisatie maakt zorgen om kwetsbare groepen, omdat zij vooral de dupe dreigen te worden van bezuinigingsmaatregelen en de decentralisatie van het beleid naar gemeenten. Zo wordt de jeugdzorg overgeheveld van de provincie naar de gemeenten. ‘De effecten van de aangekondigde bezuinigingen zijn echter niet bekend.’

15-puntenplan
Het Kinderrechtencollectief doet verschillende aanbevelingen in het rapport. Deze zijn samengevat in een 15 puntenplan. Zo vraagt het collectief de kennis over kinderrechten te vergroten, de rechtspositie van kinderen te verbeteren en de gezondheidszorg kindvriendelijker te maken. Ook moet er meer gedaan worden aan de situatie van vreemdelingenkinderen en de positie van minderjarige slachtoffers van uitbuiting.

Bron: ANP
Foto: ANP

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.