Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Kabinet hield slachtoffers toeslagaffaire aan het lijntje’

Het kabinet deed er alles aan om tijd te rekken, terwijl het al wist dat er grote fouten waren gemaakt in de toeslagenaffaire. Dat zegt advocaat Eva González Pérez. Zij is een van de advocaten die de slachtoffers van de kinderopvangtoeslag bijstaan.  

De advocaat zegt dit naar aanleiding van de notulen van de ministerraad die afgelopen maandag zijn vrijgegeven. Daaruit blijkt dat het kabinet aarzelde om de Tweede Kamer de informatie te geven over de problemen met de kinderopvangtoeslag waar onder anderen CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt om vroeg.

‘Ze wisten alles al en lieten mijn cliënten wachten,’ aldus Eva González Pérez in het AD. ‘Ik zie alleen maar bevestiging van hoe men omgegaan is met de gedupeerde burgers. Hoe deze mensen, terwijl men wist hoe fout ze zaten, aan het lijntje gehouden zijn.’

Noodkreet

González Pérez staat niet alleen enkele tientallen ouders bij, maar claimt zelfs aan de basis te staan van de toeslagaffaire. In juni 2017 stuurde ze bij wijze van noodkreet een mail naar CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt. ‘Kun jij me helpen?,’ schreef ze naar eigen zeggen in die mail.

De Kamervragen die Omtzigt sindsdien stelde, trokken onder meer de aandacht van journalisten van Trouw en RTL. Hun publicaties leidden uiteindelijk tot het aftreden van het kabinet.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.