Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Judith van der Meul – Teamdag

Het is vrijdag en er worden op het plein herinneringen opgehaald over vorige teamdagen. Wat hebben we al veel gedaan en wat hebben we gelachen met het klimmen, de kinderyoga-workshop, de tai chi-les en de low-budgetmuziekklas.
Alle workshops sluiten aan bij het pedagogisch beleid van Philippo en hebben naast een teambuildingsdoel het doel om hetgeen geoefend is, terug te laten komen in de groepen.

Zo ook deze zaterdag, we starten met een inspirerende workshop van Confriends.
We brengen de ochtend door middels ‘Spelenderwijs Bewegen’, voelen ons weer kind en hebben dolle pret. We doen veel leuke en goede ideeën op voor bewegingsactiviteiten voor de leeftijd 0 (!) tot 10 jaar. Alle activiteiten zijn low-budget, zo zijn we in de weer met bierviltjes, wasknijpers en lakens. Het is leerzaam en erg gezellig!

De lunch is om te smullen. In de keuken van de peutergroep staat het buffetje waaraan we onze eigen broodjes maken. Buiten op het terras eten we en praten na over de workshop.

De middag starten we met de afronding van het trainingsprogramma ´Vernieuwd Pedagogisch Beleid´. Omdat dit het ´taaie stukje´ van de dag is, geven we deze training in loungevorm.

Daarna het ontspannendste gedeelte van de dag. In de BSO-ruimte werkt de aromatherapie en de muziek voor de meesten ´relaxed´, maar wordt door een enkeling als niet prettig ervaren. Diegenen mogen bij het open raam zitten. In volledige stilte maakt eenieder een ´kaartje-met-een-taart´ waarmee aan het eind van dit uur een kunstwerk wordt gemaakt. Dit kunstwerk wordt opgehangen tijdens de jubileumdag, Philippo´s 5 jarig bestaan, in september. Voor iedereen is het in stilte fröbelen een genot! ´Ik was weer even kind´ en ´Lekker even met niks anders bezig hoeven zijn´ zijn enkele reacties.

Daarna vertrekken we naar Utrecht voor een hilarisch moorddiner! Alle 25 teamleden transformeren in een ´verdachte in een moordzaak´. Compleet met bijpassende outfit en ´instructies voor de rol´ liggen we regelmatig in een deuk. Het eten is bijzaak, we leven ons in in onze rol en sommige teamleden zijn verbazend goed!

Het doel is weer bereikt, we gaan aan het eind van de dag geïnspireerd, geïnformeerd, afgestemd en met een goed gevoel over dit geweldige team uit elkaar.
Maandag worden vast de mooie herinneringen alweer opgehaald en gaan we stiekem alweer nadenken over de invulling van de teamdag 2010.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.