Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Janneke van den Bos – Aan de MOgroep

In

Registreren

3 REACTIES

 1. Al eerder splitsten ontevreden leden zich af van de MO groep en vormden de branche organisatie. Waarschijnlijk denkt mevrouw Versteeg wat het aan de onderhandelingstafel zou betekenen als zich daar nog een nieuwe branche organisatie van ondernemers zou aanmelden. Nog langer vergaderen, nog later thuis. Wees niet bevreesd mevrouw Versteeg, deze ondernemers hebben niet de ambitie zich te verwijderen van het werkveld. Zij willen er, in tegenstelling tot wat u lijkt te doen, boven op zitten, zij steken de handen uit de mouwen om kwalitatief hoogwaardige kinderopvang in de praktijk te realiseren.
  Wij zitten niet te wachten op knelpunten- overleggen die volgen uit knelpunten-overleggen en ook al niet op het gesubsidieerde gedachtengoed van pedagogen die zich graag uit willen laten over wat goed is voor andermans kinderen. Wij zijn gezonde, goed opgeleide, weldenkende ondernemers en zijn in staat om samen met de ouders te bepalen op welke manier wij de opvang willen inrichten volgens de bestaande wettelijke normen. Laat ons het echte werk doen en stop met het uitbreiden en opnieuw wijzigen van regels die op dit moment overigens nog altijd niet uniform getoetst worden. Tevens willen wij u erop wijzen dat wij er nog altijd van overtuigd zijn dat juist de ondernemers die zich niet achter uw standpunten scharen de kwaliteit binnen de kinderopvang zeer hoog in het vaandel hebben. U kunt natuurlijk uw pijlen blijven richten op Kindergarden als individuele ondernemer maar Kindergarden maakt deel uit van de grote groep ondernemers die onder leiding van Janneke van de Bos protesteren tegen de huidige wantoestanden.
  U bent altijd welkom een bezoek te brengen aan het hoofdkantoor of aan een van onze vestigingen.
  Met vriendelijke groet,
  Marieke van den Berg

 2. Lees alle reacties
 3. Hier dan ook de ondernemer uit Amsterdam met een reactie. Ondanks het feit dat de toon nog niet verwarmd is door het voorjaarszonnetje, lijkt het door de voorgaande mailwisselingen of er nu eindelijk gesprek op gang komt tussen de ondernemers en de MO groep. Niets is echter minder waar. Kindergarden herkende zich al eerder in het door de MO groep geschreven stukje en heeft direct contact opgenomen met de auteur van het stukje, Marjet van Baggum. Kindergarden heeft haar laten weten dat zij namens heel veel kinderdagverblijven aan de minister wil laten weten dat niemand zit te wachten op nog meer en andere regels en weer een nieuw convenant. Wij hebben mevrouw de voorzitster uitgenodigd om met ons en met ons allen te komen praten. Maar helaas, de enige reactie die wij kregen is de vraag: Op welk bericht doelt u? Begrijpen wij hieruit dat wij dan toch niet onderwerp van het artikel zijn? Toch wel, zoals blijkt uit bovenstaande brief. Een reactie hebben wij echter nooit gekregen. Ook heeft de MO groep na onze uitnodiging nooit contact opgenomen om zich nu eens precies te laten informeren over de inhoud van de brief die wij naar de minister sturen.
  Opvallend in de reactie van mevrouw Versteeg is dat zij het niet nalaat om te melden dat de ‘lange keizer ‘niet eens voorkomt op de ledenlijst van de MO groep’. Tenzij mevrouw Versteeg vindt dat niet- leden überhaupt niet tot de serieuze ondernemers gerekend mogen worden is het toch een bijzonder onnodige en zinloze sneer naar mensen die slechts proberen hun eigen werkveld te verbeteren.

 4. Beste Janneke,
  Wat jammer dat je de SEND knop niet kon vinden en zo ‘verstandig’ was om de mail niet te verzenden….. vreemdgenoeg lees ik het dan maar zo. Niet het schoolvoorbeeld van open communiceren. Dat wilde ik je even vertellen. Ik heb je net geprobeerd te bellen en je voicemail ingesproken. Persoonlijk contact lijkt mij hard nodig als ons gezamenlijke doel is om te zorgen voor verbeteringen. Daar twijfel ik namelijk aan want het lijkt erop dat jullie mening over de rol van de huidige partijen (MO Groep, Branchevereniging en BOinK) al wel vastligt. En dat jullie ons daarbij niet nodig denken te hebben. Dat is je goede recht, maar je zult begrijpen dat wij ons niet bepaald uitgenodigd voelen om serieus te kijken naar de inhoud van jullie plannen.
  Overigens: de individuele ondernemer dat was JIJ NIET. Bedoeld werd hier de brief van de ondernemers van de ondernemers van Kindergarden uit Amsterdam. Wat IK niet begrijp is waarom je je als lid van de MO Groep (overigens komen wij de Lange Keizer niet tegen in ons ledenbestand) niet eens met ons praat over jouw ideeën. Onze uitgebreide reactie op de mail die sinds gisteren (?) rondgaat in de kinderopvang zullen we onze leden binnenkort doen toekomen. En zoals gezegd, ik heb je gebeld, ik verwacht je telefoontje en spreek binnenkort met jou (en/of anderen die betrokken zijn bij je initiatief). Wie weet kunnen we nog tot iets constructiefs komen.
  Met vriendelijke groet,
  Lenny Versteeg
  voorzitter Branchebestuur Kinderopvang MO Groep

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.