Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

‘Investeer meer in jonge kinderen’

Investeren

Tijdens het WOMEN Inc. Festival is een manifest uitgereikt aan Tweede Kamerleden waarin wordt opgeroepen om meer te investeren in jonge kinderen. PvdA-Kamerlid Keklik Yücel en VVD-Kamerlid Ockje Tellegen namen het manifest in ontvangst.

De belangrijkste punten van het manifest zijn een verlenging van het betaalde ouderschapsverlof en een investering in de pedagogische en educatieve kwaliteit van de kinderopvang. Yücel reageerde positief op het manifest en ziet mogelijkheden om te bespreken met de verantwoordelijke minister Lodewijk Asscher.

Jonge kinderen
Lisa Jordan, directeur van de Bernard van Leer Foundation, voegde eraan toe dat Nederland internationaal gezien sterk achterloopt als het gaat om investeringen in jonge kinderen van 0 tot 4 jaar. ‘Het is een misvatting dat kinderen pas beginnen te leren vanaf de basisschool. De belangrijkste ontwikkelingsfase voor jonge kinderen is van 9 maanden tot 4 jaar.’

Woman Inc. Festival
Bij het Woman Inc. Festival komen vrouwen bij elkaar die over allerlei relevante onderwerpen met elkaar in gesprek of discussie gaan. Verder zijn er workshops, een plenaire bijeenkomst, muziek, cabaret en theater.

ANP Photo, Koen van Weel

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Omdat de belangrijkste ontwikkelingsfase voor jonge kinderen is van 9 maanden tot 4 jaar heb ik , als ex kleuterleidster , boekjes gemaakt die naast alle mooie prentenboeken zeker niet mogen ontbreken. Boekjes die ik zelf in de praktijk heb gemist en waar wel behoefte aan is.
    Het zijn De Kopvoeters van Jeska …. educatieve boekjes waarmee het ECHTE voorlezen kan beginnen.
    De verhaaltjes in boekje Rood zijn heel goed voor jonge kinderen ( die verhaaltjes immers zelf beleven ) te overzien doordat er o.a. per verhaaltje 1 hoofdpersoon is.
    Als u interesse heeft in de achtergrond van de formule bent u welkom op http://www.kopvoeters.com.
    Hartelijke groeten, Jeska.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.