Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Inspecteurs GGD houden ook toezicht op naleving coronamaatregelen

Inspecteurs van de GGD zien de komende periode niet alleen toe op de naleving van de kwaliteitseisen uit de wet Kinderopvang maar ook op de coronamaatregelen die voor de sector gelden. Dat maakte koepelorganisatie GGD-GHOR bekend.
© metamorworks / stock.adobe.com

Het gaat om de naleving van de Tijdelijke Wet Maatregelen Covid-19, aldus GGD-GHOR. In deze wet staan de eisen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. De inspecteur van de GGD ziet erop toe dat ook kinderopvangorganisatie deze eisen naleven.

Concreet houdt dit in dat de toezichthouder signaal-gestuurd beoordeelt of de houder van de opvangorganisatie ervoor zorgt dat personen vanaf dertien jaar en ouder op het terrein – binnen en buiten – de veilige afstand houden, geen groep vormen die groter is dan is toegestaan en dat volwassenen bij het vervoer van kinderen mondkapjes dragen.

Toezicht noodopvang BSO

De toezichthouder kan ook een onderzoek uitvoeren en een oordeel geven of de houder zich houdt aan de voorwaarde dat op de BSO alleen noodopvang wordt aangeboden.

De GGD houdt dus geen toezicht op het uitvoeren van de quarantainemaatregelen bij een Bron- en Contactonderzoek (BCO).

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.