Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Inschrijving Modderdag 2016 geopend

Marianne Velsink
Het is vanaf nu weer mogelijk om jouw locatie in te schrijven voor de Nationale Modderdag 2016. Dit jaar vindt Modderdag plaats op woensdag 29 juni.
untitled.png

Het is alweer de vierde keer dat Nationale Modderdag wordt georganieerd. Het is de eerste keer dat Modderdag georganiseerd wordt door  IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid.

Vies worden

Modderdag is tot nu toe een groot succes in de Nederlandse kinderopvang. Vorig jaar deden er 110.000 kinderen van 2400 locaties mee. Tijdens Modderdag is het de bedoeling dat kinderen in kinderdagverblijven, bso’s, in peuterspeelzalen, bij gastouders en op school met modder kunnen spelen. Vies worden is natuurlijk geen probleem. Kinderopvangmedewerkers zijn zelf creatief met activiteiten, maar in de online ModderWijzer staan ook genoeg suggesties voor activiteiten met modder.

Tijdens Modderdag 2015 riepen we jullie op foto’s in te sturen. Dat gebeurde! Bekijk hier een foto-overzicht >>

Positieve natuurervaring

9 juni is er niet alleen in Nederland, maar ook in o.a. Australië, Denemarken, de Verenigde Staten en Groot Brittannië Modderdag. De dag werd ooit bedacht in Nepal met het idee om kinderen positieve natuurervaringen te geven en de verbinding tussen kinderen en hun omgeving te vergroten.

Inschrijven

IVN vraagt alle locaties die dit jaar (weer) meedoen met Modderdag om zich aan te melden op de website. Het verzoek is om locaties los van elkaar in te schrijven.

Vorig jaar maakte RTV Oost een mooie reportage bij een kinderdagverblijf dat een week uittrok voor Modderdag:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.