Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hulp gezocht voor Mannennetwerk

Hulp gezocht voor Mannennetwerk

Het Netwerk Mannen in de Kinderopvang MINK, bestaat al een paar jaar, maar is op zoek naar kartrekkers en vrijwilligers die zich willen inzetten (financieel of in menskracht) voor het belang van mannen in de kinderopvang. Initiatiefnemer van het netwerk is gedragsdeskundige Lauk Woltring. Er zijn al een aantal organisaties die hulp hebben aangeboden zoals de Amsterdamse kinderopvangorganisatie Partou.

Men in Eearly Childcare & Education
‘Ook al bestaat MINK al een tijdje, ik heb niet de tijd om het project zelf te leiden. Verder ben ik langzaamaan toe aan het overdragen van de fakkel aan jongere generaties. Maar ik denk en werk uiteraard wel graag mee’ vertelt Woltring. Lauk Woltring zet zich op allerlei manieren in voor mannelijke opvoeders en meer begrip voor het gedrag van jongens en hoe daarmee om te gaan. Hij schreef boeken, geeft trainingen en zit onder andere in het Internationale netwerk Men in Early Childcare & Education.

Hoe mannen werven?
Met MINK wil Woltring een spreekbuis laten ontstaan voor iedereen die zich inzet voor mannen in de kinderopvang. ‘Er zijn al veel kinderopvangprofessionals en -organisaties actief, maar het is nu nog erg versnipperd. Ideeën genoeg’ vertelt Woltring, ‘zoals een online forum waar iedereen die dit onderwerp aanspreekt met elkaar kan spreken. Maar ook een website met de ideale wervingsstrategie voor meer mannen in de organisatie. En, helaas aan de orde van de dag, wat te doen om de verkeerde mannen eruit te filteren.’

Spreekt het netwerk MINK je aan en denk je er iets voor te kunnen betekenen, bijvoorbeeld op het gebied van vormgeving en onderhoud van de website? Neem dan contact op met Lauk Woltring.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.