Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hoe leg je de corona-uitbraak uit aan kinderen?

Hoe praat je met jonge kinderen over de coronacrisis? Dat is soms best lastig. Een Youtube-filmpje en een nieuw voorleesboek kunnen uitkomst bieden.

Het zijn spannende en onwerkelijke tijden. Scholen zijn dicht, het coronavirus is elke dag in het nieuws en veel ouders en verzorgers werken vanuit huis.

Het kan soms lastig zijn om de huidige situatie aan kinderen uit te leggen. Daarom maakte e-health aanbieder Therapieland een korte animatie van ruim twee minuten. Deze animatie geeft kinderen een heldere uitleg van het coronavirus, de maatregelen die het virus met zich meebrengt en de gevolgen die deze kunnen hebben. De animatie is zowel in het Nederlands als in het Engels beschikbaar.

Noor en het coronavirus

Wat ook goed kan werken, is een voorleesboek. Hoera kindercentra en Jan & ko | creatief onderwijs maakten daarom ‘Het verhaal van Noor en het coronavirus’.

Het boek vertelt wat een virus is en wat we ertegen doen in Nederland. Het geeft woorden aan gevoelens van onzekerheid en het helpt kinderen om te zien dat er nog steeds leuke dingen zijn, ook nu we veel binnen moeten blijven. De overheidsrichtlijnen komen op een begrijpelijke manier aan bod en tot slot is er het uitzicht op betere tijden.

Handen wassen

Een passage uit het boek:

“Noor! Noortje!?” Mama roept: “Noor, kom eens kijken; we gaan oefenen met handen wassen.”

Handen wassen, denkt Noor? Dat kan ze toch al lang?

“Ja dat klopt ook wel”, zegt mama. “Maar we moeten er de komende tijd nóg beter op letten. Steeds handen wassen na het toilet en vóór het eten. Maar ook als je je neus hebt moeten snuiten of als je buiten hebt gespeeld.”

“Waarom is dat dan?”, wil Noor weten.

‘Het verhaal van Noor en het coronavirus’ is als papieren boek te bestellen en als pdf te downloaden.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.