Hoe laat je peuters gezond eten en bewegen?

Pedagogisch medewerkers zien steeds vaker peuters met een ongezond gewicht. Kinderopvangorganisatie Impuls doet daarom mee aan een programma binnen het project PreSchool@HealthyWeight van de Hogeschool van Amsterdam. De pm'ers leren daar hoe ze een gezonde leefstijl bij kinderen en ouders kunnen bevorderen en peuters gezond laten bewegen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
iStock

Pedagogisch medewerkers krijgen op de voorschool steeds vaker te maken met kinderen met een ongezond gewicht. Dit is een zorgelijke ontwikkeling, want uit onderzoek blijkt dat peuters met overgewicht later meer kans hebben op gezondheidsproblemen en obesitas. Bij voorschool Huibers in Amsterdam wordt daarom al een paar jaar extra aandacht besteed aan voeding en bewegen. De opvangorganisatie deed de afgelopen drie jaar met 41 locaties mee aan een onderzoek van de Hogeschool van Amsterdam binnen het project PreSchool@HealthyWeight. In het onderzoek werd gekeken wat een pedagogisch medewerker nodig heeft om goede ondersteuning te bieden aan kinderen en hun ouders op

0
1166

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.