Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Het was als een tank die over een alleenstaande moeder reed’

Gjalt Jellesma van BOinK kijkt terug op een enerverende week van verhoren over de toeslagaffaire in de Tweede Kamer. Er is zeer veel fout gegaan, maar volgens hem is dat geen reden om het toeslagsysteem nu hals over kop af te schaffen. 'Continuïteit voor ouders en ondernemers is van groot belang, hebben eerdere ervaringen uitgewezen.'

‘We

Premium

Wil je dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    1 REACTIE

    1. Het Kinderopvangfonds en Ouders en Onderwijs hebben onlangs een groot onderzoek onder ouders gedaan over de kinderopvang, een toegangsrecht voor alle kinderen, de wenselijkheid van een betere samenwerking tussen opvang en onderwijs en de toeslagensystematiek. As je dan ziet dat ruim 20% van de ouders aangeeft niet uit de voeten te kunnen met het toeslagensysteem en dat zeer ingewikkeld te vinden dan is toch echt wel de vraag of we door moet gaan met dit systeem. In ieder geval lijkt mij dan een pleidooi op zijn plaats, ook in het licht van de komende verkiezingen, voor een open debat over hoe we het nu eens structureel goed regelen voor ouders en kinderen zonder vooraf heilige huisjes overeind te willen houden. Dat is ook in het belang van de sector zelf. Gelukkig gaat de rapportage Scenrioverkenning Vormgeving Kindvoorzieningen hier een mooie aanleiding bieden om dat gesprek in alle openheid te voeten.

    Geef je reactie

    Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.