Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Helft Amerikaanse kleuters nooit buiten

Kinderen

Een onderzoek van het Seattle Children’s Research Institute naar het speelgedrag van kinderen leidt tot de conclusie dat de helft van de Amerikaanse kinderen tussen de drie en vijf jaar nooit buitenspeelt. Dit meldt onder andere CNN.

Minimaal een uur per dag
De American Academy of Pediatrics adviseert juist dat kinderen minimaal een uur per dag buiten moeten zijn. Opvallend is ook dat het vaker moeders zijn die hun kinderen mee naar buiten nemen dan vaders. Negenduizend kinderen deden aan het onderzoek mee, ongeveer 80 procent van deze groep gaat naar de kinderopvang. Gemiddeld komt het neet op 32 uur per week.

Buitenfaciliteiten kinderopvang
De onderzoekers benadrukken het belang van goede buitenfaciliteiten bij de opvang. In het gepubliceerde onderzoek in de Archives of Pediatrics & Adolescent Medicine staat ook waarom buitenspelen goed is voor kinderen (motorische ontwikkeling, overgewicht tegengaan en vitamines uit het zonlicht).

Bron: Nationale Zorggids
Foto: Stock.xchng

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.