Harmonisatie: nog niet alle gemeenten zijn klaar

Is de branche klaar voor de eisen die de Harmonisatiewet vanaf 1 januari 2018 aan ze stelt? 70 procent van de gemeenten is volledig geharmoniseerd. De overige 30 procent is daar in ieder geval mee bezig. Maar zonder slag of stoot ging het voortraject niet en er zijn nog genoeg wensen voor de toekomst.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: iStock

Tijdens het congres De Harmonisatie in perspectief van Sociaal Werk Nederland stonden sprekers en deelnemers stil bij de harmonisatie. Ed Buitenhek begeleidde met zijn adviesbureau de afgelopen jaar veel gemeenten bij de harmonisatie. Hij deelde een paar trends met de aanwezigen. Dat hij komende week nog bij een gemeente aanschuift voor een “startgesprek Harmonisatie” toont aan dat zeker nog niet alle gemeenten er klaar voor zijn. Sommige gemeenten hebben dit punt pas net opgepakt of hebben toch meer tijd nodig om alles af te ronden.

Kinderopvangtoeslag

Niet heel gek vindt Buitenhek, omdat de wet pas in mei jongstleden is gepubliceerd.

0
908

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.