Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hansje Görtz – Goed opvoeden is leuk!

Onlangs is mijn eerste boek verschenen: ‘Goed opvoeden is leuk!’ Gids voor goede gewoonte vanaf de geboorte. Een boek dat opvoeders handige tips en weetjes geven over hoe goede gewoontes bij te brengen aan de allerkleinsten.

Als professional nanny maar ook werkend in de kinderopvang probeerde ik altijd goede gewoontes en goede normen en waarden vanaf baby, aan kinderen bij te brengen. Kleine kinderen nemen nog zoveel van je aan in de begin periode en staan open voor alles. Zij voelen nog geen angst of gene en dit maakt het eigen maken van goede gewoontes makkelijker.

Niet met het geheven vingertje
Door het goede voorbeeld te geven en positief in je benadering te blijven kun je veel aan kinderen meegeven zonder dat het opgelegd hoeft te worden met geheven vingertje. Door vertrouwen te blijven hebben in je eigen kunnen en in de kinderen waar je mee werkt blijft het opvoeden tevens leuk om te doen.

Goede gewoontes (etiquette) zijn tevens heel waardevol om mee te geven aan kinderen. Dit stimuleert sociaal gedrag en geeft zelfvertrouwen. Met mijn boek probeer ik dan ook naast ouders en grootouders alle andere opvoeders uit de kinderopvang te stimuleren etiquette bij jonge kinderen bij te brengen. Het boek kan ook van grote waarde zijn voor professionals zoals jullie!

Waar te koop?
‘Goed opvoeden is leuk!’ Gids voor goede gewoontes vanaf de geboorte door Hansje Görtz. Mijn boek is bij de boekhandel te verkrijgen of via internet voor € 14.95-.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.