Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Groter verschil tussen arme en rijke kinderen

Groter verschil tussen arme en rijke kinderen

Hoewel de leefsituatie van kinderen in ons land de afgelopen vijf jaar vooruitgegaan is, is het verschil tussen arme en rijke kinderen groter geworden. Kinderen uit relatief goede wijken hebben vooral geprofiteerd van de vooruitgang. Kinderen uit armere wijken veel minder.

Overhandigd aan Rouvoet
Unicef, Jantje Beton en Defence for Children lieten dit onderzoeken door het Verwey-Jonker instituut. Het onderzoek heet Kinderen in Tel. Maandag wordt het onderzoek overhandigd aan demissionair minister André Rouvoet van Jeugd en Gezin. Volgens het rapport leven in Nederland bijna 200.000 kinderen in een achterstandspositie. Kinderen in Tel maakt zich zorgen over kinderen die nu al in armoede leven. Gevreesd wordt dat zij het nog moeilijker gaan krijgen, aldus de onderzoekers.

Tendens van verbetering
De onderzoekers kijken sinds 2006 per gemeente en provincie hoe het staat met bijvoorbeeld kindermishandeling, jeugdwerkloosheid, babysterfte, het aantal tienermoeders en het aantal vroege schoolverlaters. Ook hebben onderzoekers gekeken hoeveel kinderen per gemeente opgroeien in een achterstandswijk.
Er is dus vooral sprake van een tendens van verbetering. De onderzoekers van Kinderen in Tel danken dit aan het feit dat er een minister van Jeugd en Gezin is gekomen en dat het aantal wethouders met de portefeuille jeugd is gegroeid.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.