Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Groot onderzoek naar agressie kinderen

Een mega-onderzoek wordt het wel genoemd, de komende jaren trekt de Europese Unie 6 miljoen euro uit voor een onderzoek naar agressie bij kinderen. De Nijmeegse Radboud Universiteit speelt in het onderzoek een grote rol.
Groot onderzoek naar agressie kinderen
Foto: ANP Photo

Wat is de oorzaak van agressie bij kinderen met bijvoorbeeld ADHD of een antisociale gedragsstoornis? De onderzoekers zoeken op alle mogelijke niveaus naar een antwoord op deze vragen en proberen de verklaringen met elkaar in verband te brengen.

Agressie voorkomen

Er wordt gekeken naar erfelijke aanleg en de manier waarop genen omgezet worden in eiwitten. Maar ook naar de rol van omgevingsfactoren. Ook kijken de onderzoekers of er verschil is tussen agressie door impulsiviteit en geplande agressie en hoe agressie te voorkomen en behandelen is.

Radboud Universiteit

23 onderzoeksgroepen uit Europa en de Verenigde Staten doen aan dit grootschalige onderzoek mee. Van de zes miljoen die ervoor beschikbaar is, komt 1,8 miljoen euro naar de Radboud Universiteit Nijmegen. Professor Barbara Franke van de universiteit zal dit onderzoek leiden.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.