Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Groene ontwikkelingen kinderopvang in de schijnwerpers

Frida Noordzij
Nog een dag en dan is het zo ver: dinsdag 16 mei is de Dag van de Groene Kinderopvang. Verschillende partijen, waaronder vakblad Kinderopvang, bundelen hun krachten samen en zetten groene ontwikkelingen binnen de kinderopvang in de schijnwerpers.
daggroenekinderopvangiStock.jpg
Verschillende partijen bundelen hun krachten samen en zetten groene ontwikkelingen binnen de kinderopvang in de schijnwerpers. - Foto: iStock

Marike Vroom, hoofdredacteur van vakblad Kinderopvang, zal samen met Groen Cement, de VHG-branchevereniging voor ondernemers in het groen, dinsdagmiddag in Den Haag (Nieuwspoort) het Groene Manifest ondertekenen. Met dit manifest wordt het komende kabinet opgeroepen tot voortdurende en structurele aandacht in de kinderopvang en school voor natuurbeleving en vrij buitenspel in een natuurlijke omgeving. Speciale gast morgen is Suzanne Kröger, Tweede Kamerlid voor Groen Links.

Groene Toolbox

De Dag van de Groene Kinderopvang wordt elke derde dinsdag van mei gehouden. Meer dan 150 locaties in de kinderopvang deden vorig jaar mee. Locaties die ook deel willen nemen kunnen op de website van de Dag van de Groene Kinderopvang een ‘Groene Toolbox’ vinden met (les)materiaal om invulling te geven aan deze dag. Denk aan op zoek gaan naar waterdiertjes, het maken van smoothies, dieren aaien en knutselen met in de natuur gevonden materialen.

In Hoogeveen werd onlangs een ‘groene peuterspeelzaal’ in een oude kinderboerderij geopend. Met een vlindertuin, paddenpoel en insectenhotel. De kinderen spelen minstens 80% van de tijf buiten. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.