Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Groene Agenda Kinderopvang helpt bij verduurzamen

Om kinderopvangorganisaties te ondersteunen op het gebied van duurzaamheid is er nu een Groene Agenda Kinderopvang. Met onder meer een checklist om zelf aan de slag te gaan met energiebesparing en een handreiking rondom het verduurzamen in huursituaties.
© New Africa / stock.adobe.com

De Groene Agenda is ontwikkeld door de brancheorganisaties BK, BMK en BOinK en het Waarborgfonds & Kenniscentrum Kinderopvang.

Het is een dynamische agenda die je inzicht geeft in de diverse stappen die je kunt zetten. Het helpt je praktisch op weg. Per stap wordt er op een laagdrempelige manier ondersteuning geboden bij het maken van keuzes en de uitvoering daarvan. In deze agenda word je stapsgewijs meegenomen in de verduurzamingsopgave binnen jouw organisatie.

Inhoud Groene Agenda

De Groene Agenda bevat kennisitems, tools, praktijkervaringen, activiteiten en ondersteuningsmogelijkheden. Zo is er onder andere een startpakket met processtappen en een checklist om zelf aan de slag te gaan met energiebesparing. Een handreiking rondom het verduurzamen in huursituaties en ook een cursus Aan de slag met Duurzaamheid. Je kunt alle agendapunten in volgorde aflopen of specifiek kiezen voor de agendapunten die passen bij de ambities van jouw organisatie.

De Groene Agenda bevat de volgende agendapunten:

  1. Inzicht en inventarisatie
  2. Gedrag en bewustwording
  3. Energiebesparing
  4. Binnenklimaat
  5. Huisvesting
  6. Buitenspelen en biodiversiteit
  7. Duurzame inkoop en mobiliteit
  8. Financieren van de maatregelen.

Naar de Groene Agenda Kinderopvang

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.