Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Groen Cement op het Jaarcongres

Tijdens het Jaarcongres Kinderopvang (20 april, Ede) is er veel aandacht voor buiten spelen en natuurlijke buitenruimtes. Dit vertaalt zich in een Groen Cement-Plein op de Informatiemarkt waar je stands kunt bezoeken die ondersteuning bieden op het gebied van buiten spelen.

Verder staan er groene workshops op het programma:

  • 0-4 jaar: Ontdekken doe je buiten – Bart de Koning. Hoe betrek je peuters op een speelse manier bij wat er in e natuur gebeurt? In hoeverre laat je ze zelf ontdekken? Wat voor werkvormen zet je in om ze daartoe te stimuleren?
  • 4-12 jaar: Aan de slag met plantjes en voedsel – Esther Boukema. Kinderen geniten van simpele dingen zoals kastanjes roosteren en kruiden zoeken: in deze sessie leer je hoe je gezondheid en natuurbeleving met elkaar verbindt en kinderen daar bewust van maakt.
  • 4-12 jaar: De buitencoach – Marlies de Haan. Hutten bouwen, sporten, klimmen, verstoppen, fantaseren, ontdekken en natuur beleven. na de minitraining Buitencoach heb je inspirerende ideeën opgedaan waar je direct mee aan de slag kunt.

Meld je hier aan voor het Jaarcongres Kinderopvang >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.