Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gratis toolkit voor voetbal op de bso

Voetbal is volkssport nummer 1 en kinderen bewegen te weinig. Deze constateringen brachten kinderopvangorganisatie Humankind en de KNVB tot het maken van een gezamenlijke toolkit waardoor de drempel om op de bso te voetballen, wordt verlaagd.

gratis-toolkit-voor-voetbal-op-de-bso
Foto © Humankind

‘Niet iedere bso leent zich even gemakkelijk voor voetbal(spelletjes). Maar met de gratis toolkit van Humankind en de KNVB kan iedere bso hier mee aan de slag’, zegt Maarten de Backer van KNVB. ‘Dit initiatief is een co-creatie van de KNVB en Humankind: onze organisaties delen de wens om kinderen structureel meer te laten bewegen, eventueel samen met een lokale voetbalvereniging’.

Niet zo gek op voetbal

Volgens woordvoerder Angela Senior van Humankind is de toolkit heel gevarieerd en breed van opzet. ‘Hierdoor zijn de activiteiten ook leuk voor kinderen die niet zo gek zijn op voetbal. De toolkit bestaat onder andere uit een handleiding met pedagogische activiteiten, een draaiboek voor de organisatie van een voetbaltoernooi en communicatiemiddelen voor ouders en lokale pers. Ook bevat de toolkit inspirerende voetbalfilmpjes. De toolkit kan de komende jaren tijdens elk EK en WK worden ingezet en is door de brede opzet op elke bso-dag te gebruiken.’

Zipfile vol goodies

Sinds vrijdag is de toolkit beschikbaar op de site van KNVB. Deelnemers moeten zich eerst registreren, dan ontvangen zij direct de zipfile vol goodies via het opgegeven mailadres.

Toolkits over natuur en duurzaamheid

Angela Senior vertelt dat Humankind staat voor optimale groei en bloei voor ieder kind. ‘Daarom stellen wij graag onze expertise beschikbaar voor alle kinderen in Nederland. Dit doen wij inmiddels door onze Hartje Winter toolkit bij IVN en de duurzaamheid toolkit bij Renewi.’

Marike Vroom werkt al 27 jaar voor de kinderopvangbladen. Begonnen als redacteur voor het blad Kinderopvang, daarna jarenlang als hoofdredacteur van dat blad en ook van Management Kinderopvang, Kinderopvangtotaal.nl én Zosja.nl. Sinds 2023 heeft Sophie van Hogendorp het hoofdredacteurschap overgenomen. Marike blijft betrokken als eindredacteur van Management Kinderopvang. De sector heeft voor eeuwig haar hart gewonnen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.