Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Gratis peuterspeelzaal als concurrent van België

Om een nog grotere uitstroom naar België te voorkomen, wil Stichting Peuterspeelzalen Hulst alle peuterspeelzalen in de grensdorpen gratis maken. De peuterspeelzalen in de Zeeuwse dorpjes Koewacht, Nieuw-Namen en Heikant zijn al gratis. Binnenkort volgt de peuterspeelzaal in Clinge hun voorbeeld.
Gratis peuterspeelzaal als concurrent van België
Foto: ANP Photo

Dit meldt de Zeeuwse krant PZC. Het gaat tot nu toe om slechts enkele peuters in de dorpjes. In Nieuw-Namen zijn het er bijvoorbeeld twee en in Heikant vier. Het kost de stichting een paar duizend euro per jaar.

Het Rijk betaalt mee

Gerard Langeraert, de directeur van Stichting Peuterspeelzalen Hulst, hoopt dat het Rijk financieel wil bijspringen. Voor Koewacht, het eerste grensdorp met gratis opvang in de peuterspeelzaal, ondersteunde het Rijk eerder wel het initiatief. Daarop stuurde de directeur van de stichting opnieuw een aanvraag naar het Rijk voor de peuterspeelzalen in de andere grensdorpjes. Hier is tot nu toe nog geen reactie op gekomen. Tot die tijd schiet de stichting het geld voor.

Benadeeld

Opvang in de grensstreek met België realiseren, is bijzonder lastig in deze tijd. Omdat ouders goedkoper uit zijn in België kiezen ze massaal voor opvang in een dorp net over de grens. Langeraert: ‘Willen we de concurrentie met België aankunnen, dan moeten we onze peuterspeelzalen gratis maken.’ Ouders die even verderop wél gewoon moeten betalen voor hun peuterspeelzaal, voelen zich benadeeld en hebben kritiek geuit op de speciale behandeling van peuterspeelzalen aan de grens.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.