Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

GGD sluit opvang na bedreiging

Marianne Velsink
GGD-inspecteurs in Geldermalsen voelen zich zo bedreigd door de man van de eigenaresse van een kinderopvang, dat ze de locatie voor een week gesloten hebben.
Sluiting kov na dreiging.jpg
Omdat de controle vervolgens afgebroken moest worden

Dit meldt regionale krant De Gelderlander. De eigenaresse woont met haar gezin naast de opvang (dagopvang en buitenschoolse opvang). Tijdens een inspectie concludeerde de inspecteur dat een step van het dagverblijf werd gebruikt door de dochter van het gezin. De constatering werd opgenomen in het inspectierapport van de GGD. Daar waren de eigenaresse en haar man het niet mee eens. Ondanks aandringen, werd de zin niet uit het rapport verwijderd.

Veilige opvang

De man liet daarop weten dat de inspecteurs niet meer welkom waren. Inspecteurs voelden zich bedreigd en namen bij een volgende inspectie de politie mee. Dat liep uit de hand. De politie zegt dat de man de politieagent geslagen zou hebben. Niks van waar, beweert de man in De Gelderlander, hij zou juist zelf geslagen zijn. Omdat de controle vervolgens afgebroken moest worden, besloot de GGD de locatie voor een week te sluiten. Zij konden niet met zekerheid zeggen dat de kinderen veilig waren op de opvang.

Verbale dreiging

Volgens de gemeente Geldermalsen zijn er al langer problemen met de kinderopvangorganisatie.  Zij spreken van fysieke en verbale dreiging richting de inspecteurs. De eigenaresse en haar partner vinden het vooral triest voor de pedagogisch medewerkers dat het zo loopt. Een gesprek tussen inspectie/ de gemeente en de eigenaren moet leiden tot een oplossing.

Meer weten over toezicht en inspectie van kinderopvang? Bekijk het online dossier >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.